Hogyan válasszunk zuhanykabint? SzaniSzerda #8

2015-11-25

A zuhanykabinokat vagy zuhanyzókat többféleképpen csoportosíthatjuk, nézzük meg az alapján, hogy mennyi fix résszel gazdálkodhatunk. A standard 80×80, 90×90-esen kívül ha nagyobb helyünk van, aszimmetrikust is kialakíthatunk, akár 120×90-es méretben.

Tehát, hány fix falunk van? 1,2 vagy 3?

Ha 3 falunk van…

zuhanyajtó falfülkébe

Falfülkés megoldás

 

… tehát egy falfülkébe szeretnénk betenni a zuhanykabint, akkor egy zuhanyajtóra van szükségünk. Ennek lehet fix része az egyik oldalon, vagy mindkét oldalon vagy lehet csak egy nyílóajtós része.

 

 

 

 

Ha 2 falunk van…

Negyedköríves sarokkabin

Negyedköríves sarokkabin

 

…tehát egy sarokba szeretnénk elhelyezni a zuhanyfülkét, akkor választhatunk negyedköríves vagy szögletes megoldást, ezen belül  tolóajtósat vagy nyílóajtósat.

 

 

 

 

 

Zuhanykabin nyílóajtóval és fix üveggel

Zuhanykabin nyílóajtóval és fix üveggel

 

Ha a hely miatt praktikusabbnak érezzük, választhatunk olyan megoldást, hogy nem a sarokból lépünk be, hanem az egyik oldalon, ekkor egy fix üveget kell választani és hozzá egy ajtót a másik oldalra…

 

 

 

 

 

Walk-in megoldás 2 fal + fix üveg

Walk-in megoldás 2 fal + fix üveg

… vagy walk-in (besétálós) megoldást is választhatuk, ebben az esetben az egyik oldal szabadon marad, a másik pedig lehet egy fix üveg vagy tolóajtó.

 

 

 

 

 

 

 

Ha 1 falunk van…

Walk-in zuhanyzó

Walk-in zuhanyzó

 

…akkor betehetünk egy fix üveget a fallal szembe, így két oldalról lesz járható a zuhanyzó, vagy igény szerint az egyik oldalát lezárhatjuk egy fix üveggel.

 

 

 

 

 

Zuhanytálcák

Mostanában, mint itt is a legtöbb képen, a tálca nélküliek a legdivatosabbak, zuhanyfolyókával. Amennyiben mégis szeretnénk tálcát, választhatunk padlóba süllyesztettet, alacsonyat, valamit magasítottat, ami már szinte ülőkád.

Az említett termékeket forgalmazza a FiloSzaniter Fürdőszoba Stúdió, bővebb információért forduljon hozzánk bizalommal.

Egy hét múlva újra jelentkezik a SzaniSzerda, melyhez jó olvasást kívánok és ne feledjük a fürdőszoba nem mellékhelyiség, hiszen itt kezdjük és fejezzük be a napunkat!