Nyomólap kínálat – SzaniSzerda #25

2016-05-11

Elérkeztünk a 25. Szaniszerdához 🙂 Köszönöm mindenkinek aki olvasta a korábbi bejegyzéseimet is!

A nyomólap csak egy nyomólap, vagy mégsem? Alapvetően igen, megnyomjuk és leöblíti a WC-t. A különlegesebb darabok azonban ennél többet tudnak vagy funkcionálisan vagy esztétikailag.

Az első és legfontosabb kérdés a falba épített WC tartálynál, hogy nem minden tartály kompatibilis minden nyomólappal. Így a legegyszerűbb, ha nyomólapot választunk és utána a hozzá való tartályt. Ellenkező esetben már kötve vagyunk a tartály adta lehetőségeknek.

Na de milyen típusú nyomólapok lehetnek? Miért fontosabb a nyomólap eldöntése, mint maga a WC tartály?
(A beépített WC tartályokról itt írtam)

geberit-sigma-10-feher-krom

1., egy mennyiséges vagy start/stop öblítési rendszert működtető nyomólap

Ez az úgymond hagyományos típus, megnyomom, jön a víz, öblít – kész.

Újabb verziója a start-stop-os. Ez azt jelenti, hogy megnyomom jön a víz, öblít – és ha még egyszer megnyomom akkor áll el. Egyrészt nevezhető víztakarékosnak, hiszen mi szabályozzuk hogy mennyi vízzel öblítsen, viszont, hogy a családtagjainkat, gyerekeket és a hozzánk érkező vendégeket is tovább kell képezni  – ennek hatékonysága már megkérdőjelezhető.

 

 

GEB-1157701152., két mennyiséges öblítési rendszert működtető nyomólap

Kis dolog – kis gomb, nagy dolog – nagy gomb. Ma már a legtöbb helyen ilyen nyomólapot találunk – praktikus és víztakarékos. Ami a dizájnt illeti találunk szögleteset, vagy kör alakút.

 

 

 

230697_PRTA63., két mennyiséges, beépített szagelszívásos nyomólap

A legújabb típusú nyomólapok segítségével a szagelszívás is megoldódik. Hogyan?

Itt szükséges megnézni, hogy az adott WC kompatibilis-e a szagelszívós rendszerrel. Amennyiben igen, akkor a szagelszívós rendszer egyik részét a WC-be kell beépíteni, a másik része pedig a nyomólapban található. Ez egy aktív szénszűrést jelent, ami teljesen zajtalanul működik és a rendszernek köszönhetően már a WC csészéből szívja ki a szagokat, amit a falban lévő csőben elvezet és fönt a nyomólapnál megtisztul a szénszűrőnek köszönhetően és távozik a megtisztított levegő.

Ezek tehát az alap tulajdonságok, ezen felül a dizájn az, ami még meghatározó  lehet. Anyagok, felületek, minták. Anyagok terén lehet  műanyag, rozsdamentes acél, üveg, könnyűfém öntvény. Felület lehet fényes vagy matt, egy termékcsalád termékei teljesen belesüllyednek a falba, így szinte észrevehetetlen. A szenzoros variációnak pedig teljesen sima a felülete. A top pedig az a típus, aminek a nyomólapjára saját egyedei mintát kérhetünk, ezzel igazán dizájnossá varázsolva fürdőszobánkat.

Egy hét múlva újra jelentkezik a SzaniSzerda, melyhez jó olvasást kívánok és ne feledjük a fürdőszoba nem mellékhelyiség, hiszen itt kezdjük és fejezzük be a napunkat!