Bemutatkozik a… KLUDI

2015-10-21

A nagyrészt Diósdon gyártott csaptelepekről illetve a cég történetéről beszélgettünk virtuálisan Varga Borbálával, a cég munkatársával.

1., Milyen termékeket forgalmaz a cég illetve ezek közül melyikre helyezi a legnagyobb hangsúlyt?

A cég fő profilja a konyhai és fürdőszobai csaptelepek, zuhanytermékek gyártása és forgalmazása. Néhány termékcsaládunkat fürdőszobai kiegészítőkkel, úgy mint fogmosópohár tartó, szappantartó bővítettük. 2015-ben egy szaniterkerámia valamint fürdőszobabútor család is megjelent a termékpalettánkon.

2., Milyen szabadalmakat, innovációkat tudhat magáénak a cég?

A cég elsőként, 1968-ban fejlesztette ki a konyhai szerelvényekhez a multi-csatlakozót, mely további lehetőségeket biztosít a mosó- és mosogatógépek csatlakoztatásához.

1993-tól számos konyhai csaptelepcsalád kapható elfektethető csaptestű, „bajonettzáras” kivitelben, mely lehetővé teszi, hogy a mosogató ablak elé kerüljön, az ablak mégis nyitható maradjon.

new waves

Kludge New Waves

2001-ben jelent meg a világ legkisebb termosztátos vezérlőegysége: a mikro-kartus lehetővé tette, hogy minden korábbinál kecsesebb és filigránabb, termosztátos armatúrákat alkossunk, melyek közül a KLUDI NEW WAVES volt az első.

A 2006-ban bevezetett KLUDI S-Pointer perlátoroknak köszönhetően a vízsugár iránya állítható, így bármilyen formájú mosdóhoz alkalmazkodik. A perlátor Eco változata pedig akár 40%-kal csökkenti a vízhasználatot.

 

 

A KLUDI E-GO konyhai csaptelep 2009-ben debütált: a világújdonságnak számító innovációt a manuális és szenzoros működtetés jelentette.

KLUDI_BALANCE_sensor

Kludi Balance sensoros csaptelep

3., Milyen elismeréseket, esetleg dizájn díjakat érdemelt ki illetve kik azok a tervezők akikkel mostanában sikeresen dolgoztak együtt?

Több termékünk, termékcsaládunk nyerte el az elmúlt években a PLUS X AWARD különböző kategóriájú (design, könnyű működtetés, stb.) díjait; illetve a KLUDI BALANCE az iF Design díjat is elnyerte 2012-ben fürdőszoba/wellness kategóriában. Precíz és egyedi vízkifolyás-szabályozás valamint Eco S-Pointer perlátora a környezetkímélő használatot segíti elő.

Designer termékeinket évek óta Michael Stein tervezi.

 

 

 

 

4., Ha ki kellene emelni a sok közül, melyek azok a termékek vagy termékcsaládok, amelyek a legnépszerűbbek a vásárlók körében, úgymond slágertermékek?

kludi_fizz

Kludi Fizz zuhanyrendszer

Egyik legsikeresebb termékcsaládunk a 2013-ban debütált, különleges megjelenésű KLUDI AMBA. A hagyományosabb vonalvezetésű termékeink közül a KLUDI TERCIO évek óta az egyik legsikeresebb.
A zuhanytermékek között a KLUDI FIZZ az egyik sláger – vélhetően különleges, egyedi megjelenésének köszönhetően. A másik rendkívül népszerű zuhanycsalád az idei évben megújult KLUDI LOGO.
A konyhai csaptelepek közül – nomen est omen – a KLUDI TRENDO az egyik legkeresettebb termékünk.

 

 

5., Melyek az idei év újdonságai?

2015-ben két zuhanycsaládunk – a KLUDI LOGO és a KLUDI FRESHLINE –, illetve a KLUDI OBJEKTA konyhai csaptelepcsalád is megújult.

Újdonság a KLUDI PUSH nyomógombbal működtethető termosztátos zuhanycsalád, illetve a szaniterkerámiát és fürdőszobai bútorokat felsorakoztató KLUDI PLUS termékcsalád.

Amba csaptelep

Kludi Amba csaptelep

6., Melyik az a termék, ami a legegyedibb, legkülönlegesebb akár a technológia akár a dizájn terén?

Megjelenésében a már említett KLUDI AMBA termékcsalád a legunikálisabb. Technológia tekintetében nehéz kiemelni egy terméket, mivel számos termékcsaládban találkozhatunk ún. problémamegoldó termékekkel, közöttük a már említett bajonettzáras vagy multicsatlakozós konyhai csaptelepekkel, de megemlíthetjük a megemelhető csaptestű KLUDI MX XXL mosdócsaptelepet, a KLUDI A-QA v választható rögzítési pontú zuhanyrúd, vagy a KLUDI ROTEXA MULTI le-, be- és túlfolyórendszer.

 

A fent említett csaptelepeket forgalmazza a FiloSzaniter Fürdőszoba Stúdió Újbudán a 11. kerületben. Lépjen velünk kapcsolatba!