Fürdőkád SzaniSzerda #13

2016-01-27

Korábbi bejegyzésünkben ismertetésre kerültek híres dizájnerek Nosal és Storz által tervezett  füdőkádak a Ravaktól. Nosal tervezte egyebek mellett a 10 fokos koncepció névre hallgató fürdőkádat, valamint az Evolution és a Classic kádat. Storz pedig az igazán praktikus Rosa fürdőkád illetve igazán kis fürdőszobába való Avocado kád megalkotója. Ezek a korábbi bejegyzések itt érhetőek el:

Nosal tervezte fürdőkádak

Storz által tervezett fürdőkádak

A fürdőszoba mérete és az egyedi igények alapján sokszor merül fel a kérdés, hogy a fürdőszobában fürdőkád legyen vagy zuhanyzó. Sokszor azonban a családtagok nem tudnak dűlőre jutni, mert a fürdés élményéről nem szeretnének lemondani, de szeretne a család úgy zuhanyozni, hogy nem a kádban guggolva attól tart, hogy a zuhanyzás végén „úszik az egész fürdőszoba”. Ebben az esetben megoldás az olyan kád, amit kádparavánnal szerelünk fel. A választék itt is széles, találunk olyan kádparavánt, ami szépen illik a kádhoz, behajtható,  így fürdéskor behajthatjuk, vagy a kád takarításánál, esetleg kisgyerek fürdetésénél nincs útban.

A fürdőkádakat többféleképpen csoportosíthatjuk, a hagyományos felosztás szerint létezik egyenes kád, sarokkád, aszimmetrikus kád illetve szabadon álló kád.

A tervezőknek köszönhetően az egyenes kádak sem unalmasak többé, hanem a felhasználói igények a lehető legmaximálisabban figyelembe vannak véve. Válogathatunk különböző hosszúságú és szélességű kádak között. Kád két személynek, ez sem lehetetlen, válasszunk olyat, aminek a túlfolyója a kád hosszabbik felének a közepénél van és nem a rövid oldalon, így mindketten kényelmesen hátra tudnak dőlni.

További ötletek itt találhatóak a galériában!

Ez is érdekelhet:

Öntött vas és kerámia fürdőkádak

Miből készülhet egy fürdőkád?

Nosal által tervezett dizájn fürdőkádak

Storz által tervezett fürdőkádak

 

Egy hét múlva újra jelentkezik a SzaniSzerda, melyhez jó olvasást kívánok és ne feledjük a fürdőszoba nem mellékhelyiség, hiszen itt kezdjük és fejezzük be a napunkat!