Fürdőszoba trend 2016 I. rész #SzaniSzerda 14

2016-02-03

A fürdőszoba trend is folyamatosan változik, a dizájnereknek és tervezőknek köszönhetően igazán gyönyörű, trendi, tényleg álomfürdőszobákban gyönyörködhetünk a katalógusokban vagy az interneten. Könnyű beleszeretni egy-egy szabadonálló kádba, vagy vékony peremű mosdótálba egészen addig, amíg nem merül fel a kérdés, hogy hogyan is néznek ki ezek a fürdőszobák hétköznapi használat során.

Így én a “Mi a fürdőszoba trend 2016-ban” kérdést hétköznapi és praktikus szempontból közelítem meg. Vajon mik azok a szaniterek, melyek jól is néznek ki, de emellett megkönnyítik az életünket, letisztultságot, eleganciát hoznak az életünkbe úgy hogy közben kényelmesen érezzük magunkat a saját fürdőszobánkban és ne úgy, mintha egy múzeumban lennénk.

A választék rendkívül széles a piacon, többszáz kád, zuhanykabin variáció és mosdó között mindenki megtalálja azt ami neki tetszik. Az utóbbi években rengeteg újdonság jelent meg, melyeket érdemes megismerni. Ami a színeket és a formát illeti a sötétebb bútorok és a szögletesség ami a legújabb fürdőszoba trend. Ez utóbbi megjelenik a mosdók, kádak, csaptelepek formájában is.

Jön hamarosan a tavasz, a felújítás ideje, bizonyára sokan szeretnének ötleteket gyűjteni, így a mai SzaniSzerdában összegyűjtöttem azokat a termékeket, melyek jól néznek ki, praktikusak is, és abszolút megfelelnek a 2016-os fürdőszoba trendnek.

Íme a felhozatal első része:

1., Kád vagy zuhany

epitett_zuhanykabin

épített Ravak zuhanykabin

Örök kérdés, így esett a választás a trendek bemutatásánál egy zuhanykabinra, egy kádra és kettő olyan kádra ami kétfunkciós – kád és zuhanykabin egyben.

Fürdőszobánk méretétől függ természetesen, hogy mekkora zuhanykabin fér el, a 90×90-es a legelterjedtebb, de egy 120×90-es kabin egy családi házban még reális és nagyon kényelmes.

További segédlet zuhanykabin választáshoz itt!

 

 

 

 

 

4_Geberit_Oldalfolyóka_zuhany

Geberit fali folyóka

2_Geberit_folyoka_zuhany (2)

Geberit padló folyóka

Az épített zuhanyoknál egyre inkább hódít az a fürdőszoba trend, hogy nincsen zuhanytálca. Ilyenkor folyókára van szükség, ami elvezeti a vizet. 2 megoldás létezik, az egyik a padlófolyóka, a másik a fali folyóka. Hogy melyiket választjuk az igazából ízlés dolga, de az építkezés korai stádiumában dönteni kell, hiszen a vékony folyóka alatt komoly berendezés kap helyet a fal/padló síkja alatt.

 

 

riho_lusso

Riho Lusso kád

 

A Lusso kád modern, letisztult és nagy belső térrel rendelkezik. További előnye, hogy a lefolyó illetve a túlfolyó a kád közepénél került kialakításra, így eldönthetjük, melyik oldalához szeretnénk dőlni, vagy akár kettesben is kényelmesen fürödhetünk. A kád méretei 170×75 és 200×90 cm  között változnak.

 

 

 

6_Riho_Dorado_Kad

Riho Dorado kád

 

A két funkció (zuhany + fürdés) ötvözete a Rosa illetve a Dorado kád. A Dorado az egyik felén kiszélesedik, így zuhanyzáskor még kényelmesebben elférünk.

 

 

 

ravak_furdokad

Ravak Rosa kád

A Rosa fürdőkád előlapján egy dizájnelemnek látszó bemélyedés található, ez segíti a belépést, vagy ha esetleg mosni szeretnénk a kádban (függönyt vagy kényesebb anyagokat, mert ugye erre a funkcióra is lehet szükség) akkor kényelmesebben tudunk behajolni a kádba. További tartozék a kapaszkodó és a fejpárna, amivel tovább tudjuk turbózni. Mindkét kádhoz tartozik saját kádparaván, ami meggátolja a víz kifröcsenését, amitől igazán értelmet nyer, hogy miért is jó ezekben a kádakban zuhanyozni, emelett fürdéskor is kuckósabb hangulatot biztosít.

További segédlet a különböző kádakról itt!

 

 

 

 

2., Kádtöltő illetve zuhanycsaptelepek

4_Grohe_cooltouchtermosztat_Csaptelep_1

Grohe termosztátos csaptelep

Egyre elterjedtebbek a termosztátos csaptelepek, nagy előnyük, hogy pontosan be tudjuk állítani a hőmérsékletet, kádtöltésnél sem kell játszani azzal, hogy egy kis hideg egy kis meleg vizet folyatunk, illetve mindegyik típuson található egy biztonsági gomb, aminek segítségével 40 fok fölé nem tudjuk tekerni a gomb benyomása nélkül, tehát nem tudjuk magunkat leforrázni. Emellett a legtöbb csaptelep speciális hűtőrendszerrel van ellátva, tehát nem forrósodik át, így nem tudjuk megégetni magukat ha hozzáérünk.

 

 

 

hansgrohe falsík alatti

Hansgrohe falsík alatti

 

A másik elterjedt irányzat a falsík alatti csaptelep, ebben az esetben egy szerelőbox található a falban és egy kisebb látható egység a falon kívül.

 

 

 

 

3., Kézizuhany vagy fejzuhany?

kludi_freshline_3funkcios_zuhanyszett

Kludi 3 funkciós zuhanyszett

Nagyon hangulatosak azok a képek, ahol zuhatagszerűen ömlik a víz a kabinban állóra, de a nők többsége mégsem rajong ezért, hiszen nem szeretne naponta hajat mosni. Praktikus megoldás egy nagyobb méretű kézizuhany, ami 3 funkciós. Ha a falirúd tetejére csúsztatjuk és esőztető funkcióra kapcsoljuk, akkor fejzuhanyszerű élményben lesz részünk.

A következő heti SzaniSzerdán a további fürdőszoba trendek fognak bemutatásra kerülni.

Addig is érdemes elolvasni, hogy Mi kerüljön a fürdőszobába? illetve hogy Mitől lesz otthonos egy fürdőszoba?

Egy hét múlva újra jelentkezik a SzaniSzerda, melyhez jó olvasást kívánok és ne feledjük a fürdőszoba nem mellékhelyiség, hiszen itt kezdjük és fejezzük be a napunkat!