Fürdőszoba trend 2016. II. #SzaniSzerda 15

2016-02-10

Múlt héten a kád vagy zuhany illetve különböző zuhanyszetteket ismerhettük meg abból a szempontból, hogy mi is a 2016-os fürdőszoba trend. Ezen a héten dizájnos és praktikus mosdókat, szekrényeket és WC-ket ismerhetünk meg!

Fürdőszoba trend 2016. II. rész, az előző itt olvasható!

4., Mosdó vagy mosdószekrény?

4_Lanzet_M9_Csalad_Mosdo_Butor

Lanzet mosdószekrény

Bevallom, hogy személy  szerint mosdószekrény párti vagyok. Még a vendég WC-nek szánt kézmosó alá is javasolom, hiszen mennyivel letisztultabb és elegánsabb, ha a kisszekrénybe tesszük a tartalék WC papírokat, légfrissítőt, tiszta törölközőket.

A fürdőszobában pedig vitathatatlan a létjogosultsága a fürdőszobaszekrénynek. Pipereholmikat, tisztítószert tudunk pakolni bele, így minden kéznél van de semmi sincsen szem előtt. A fürdőszobában óhatatlanul felgyűlnek a pipiereholmik, amiket egy idő után elkezdünk a fölre tenni vagy a párkányra, ami valljuk be nem túl szép látvány. Ezt a döntést hogy mosdó vagy mosdószekrény a kialakításkor el kell dönteni, hiszen mosdó alá utólag szekrényt már eléggé bajos venni. Utológas megoldások persze vannak, de az igazán szép látvány, ha a mosdóhoz a hozzátartozó szekrényt vásároljuk. A fürdőszobai bútorokból érdemes minőségit venni. Mitől más egy fürdőszobai bútor egy normál bútorhoz képest? Nos abban, hogy olyan anyagból készült ami kifejezetten vizes helyiségbe való. Bírja a fürdőszoba magas párataratalmát, illetve a precíz élzárásoknak köszönhetően nem fog felázni, felpúposodni, így hosszú évekre tökéletes megoldást biztosít.

 

5., WC

perem_nelkuli_WC

Perem nélküli wc előnye

Az utóbbi időszak legnagyobb újítása ezen a területen a peremmentes vagy peremnélküli avagy rimfree, rimless WC. Többféle elnevezése is van, az újítás lényege, hogy a rimless WC-k megszabadultak  attól a peremtől, ami alatt a gyártás során nem lehetett egyenletes mázréteget alkotni, így tökéletes lerakódási helyet biztosított a baktériumoknak. A perem alatti terület kitakarítása nem könnyű, rengeteg különböző tisztítószert lehet kapni, amivel lehet próbálkozni a takarítással ideig óráig. Ezt a problémát azonban egyértelműen megoldja ez az újítás, aminek köszönhetően nincsen többé perem, csak egy terelőgyűrű, hogy a víz ne csapjon ki.

 

Ami az ülőkéket illeti, a legtöbb WC-hez kapható lecsapódásgátló ülőke, ami nagyon praktikus.

Ami pedig a nyomólapot illeti, mindenképpen 2 funkciósat ajánlok, már csak a víztakarékosság miatt is.

 

6., Kiegészítők

Fackelmann_kiegeszitok

Fackelmann kiegészítők

Ez az a termékcsalád, amire senki sem gondol az elején, pedig a törölközőtartók, szappanadagolók, fogmosópohár tartók teszik fel az i-re a pontot. Érdemes minőségit választani, hiszen elég a burkolatot egyszer megfúrni. A minőség itt azt jelenti, hogy rozsdamentes anyagból készül, illetve gond nélkül elbírja a rátett vizes törölközőt vagy teli szappanadagolót és nem nyeklik-nyaklik.

 

 

 

03_3_Roca_Khroma_WC

Roca Khroma bidé tetővel

+1 a nőknek

Ha nagyobb hely van a fürdőszobában, akkor lehetőség van bidét betervezni. A látványa azonban bármennyire is formatervezett mégsem a legesztétikusabb. Az igazi harmóniához érdemes azonos termékcsaládból választani a wc-t és a bidét, ráadásul olyan bidét, aminek van saját teteje, így passzol a WC-hez és használaton kívül egy kis plusz rakodóhelyet nyerünk.

 

 

 

 

 

Keramag_vizelde_otthon

Keramag otthoni vizelde

 

+1 a férfiaknak

Ha van rá lehetőségünk, érdemes elgondolkodni az otthoni piszoáron. Részletesebben a témáról itt írtam. Az otthoni változatra készült vizeldék előnye, hogy lecsapódásgátló fedéllel rendelkeznek, így esztétikus látványt nyújtanak.

 

 

 

Az említett szaniterek bizonyítják, hogy ami praktikus az nem feltétlenül unalmas, rengeteg lehetőségünk van ha dizájnosan, modern stílusban ám használhatóan szeretnénk berendezni fürdőszobánkat!

Érdemes még elolvasni, hogy Mi kerüljön a fürdőszobába? illetve hogy Mitől lesz otthonos egy fürdőszoba?

Egy hét múlva újra jelentkezik a SzaniSzerda, melyhez jó olvasást kívánok és ne feledjük a fürdőszoba nem mellékhelyiség, hiszen itt kezdjük és fejezzük be a napunkat!