Miből készülhet egy kád? SzaniSzerda #9

2015-12-02

Sokféle anyagból készülhetnek kádak, nézzünk a teljesség igénye nélkül néhány anyagot!

Solid surface

Riho_Bilbao

Szabadonálló kád, Riho

Kezdjük is a legkülönlegesebbel az úgynevezett solid surface-szel. A solid surface (nagyrészt ásványi anyag) anyagból készült kád felülete annyira sima, hogy olyan érzetet kelt az emberben, mintha egy finomra csiszolt kövön ülne. Az anyag tapintásra sima, kellemesen meleg, a tisztaság érzetét kelti. Mivel rendkívül ellenálló, megőrzi különleges alakját és nem deformálódik. A solid surface anyagból készült kádak így a fürdőszoba igazi dizájn elemei lesznek. A nem porózus felületnek köszönhetően higiénikus, tartós, nagymértékben ellenáll a karcolódásnak és könnyedén tisztítható.

 

 

Akril

New Day Ravak

Szimmetrikus sarokkád, Ravak

A megbízható minőségnek köszönhetően az akrilt több évtizede alkalmazzák a fürdőszobákban. Érintésre ez az anyag is meleg, sima, így a porrészecskék nem tudnak megtapadni rajta, egyszerűen leöblíthető. A könnyű megmunkálásnak köszönhetően mindenféle formában és méretben kaphatóak fürdőkádak illetve zuhanytálcák. További előnye, hogy kiváló szigetelő tulajdonsággal rendelkezik. A szükséges stabilitást általában alumínium keret illetve kádláb biztosítja.

 

 

 

 

 

Acél

Laufen_acelkad

Acélkád, Laufen

A zománcozott acélból készült fürdőkádak és zuhanytálcák rendkívül tartósak és mérettartóak, ellenállnak a karcolódásnak és az ütéseknek. Az acél jó hővezető, így azonnal meleg, kellemes érzetet nyújt, amikor bőre a felülethez ér. A zománcozott acélból készült zuhanytálcák és fürdőkádak rendkívül könnyen tisztíthatóak, a nem porózus felületnek köszönhetően a kosz és a baktériumok sokkal kisebb eséllyel tapadnak meg. Az acélt borító sima üveg bevonat pedig remekül ellenáll a savas tisztítószereknek.

 

 

 

Korábbi bejegyzések, dizájnos kádakról:

Nosal design

Storz design

 

A Fent említett termékeket forgalmazza a FiloSzaniter Fürdőszoba Stúdió, keresse fel üzletünket!