Mini fürdőszoba tippek SzaniSzerda #21

2016-03-23

Előző héten a kis fürdőszobában kialakítható zuhanyzóról és kádról esett szó. Most folytatom csapteleppel,mosdóval illetve WC-vel kapcsolatos ötleteket adok mini fürdőszoba tulajdonosainak.

Aki lemaradt, az előző részt itt olvashatja, ahol kádas és zuhanyzós tippeket adok.

riho-estee

Riho keskeny mosdó

Ha úgy érezzük, hogy a mosdó sok helyet foglal el a már így is mini fürdőszobánkból, további megoldások után nézhetünk. Lehetőség van keskenyebb mosdószekrényt választani, így nem kell lemondanunk arról sem, hogy mosdó alatti szekrényben tároljuk pipereholminkat. Érdemes azért végiggondolni, hogy ha ez az egyetlen mosdónk, hiszen egy “normál” méretűre szükségünk van egy háztartásban, pl. kézi mosás miatt. Abban az esetben, ha van egy kisebb kádunk, akkor ez a szempont elhanyagolható. Bármennyire is mini a fürdőszobánk, érdemes megfontolni a mosdó alatti szekrényt, hiszen ezen kívül valószínűleg nincs túl sok rakodóhelyünk. Egy fürdőszobában pedig, legyen az bármennyire mini, pipereholmik bizony lesznek.

 

 

 

 

praktik mosdó

Ravak praktik mosdó

A mosógép fölötti részt is tudjuk hasznosítani, ezzel a típusú termékkel. Szerencsére nem kapcsolódik egyáltalán a mosógéphez a mosdó és a mellette lévő kényelmes, nagy rakodófelület, így nem tesz benne kárt a mosógép rázkódása.

 

 

 

 

 

Kludi_perlator_183x239Mosdóknál szintén fontos a csaptelep választás, a kis mosdóhoz kis csaptelep való elv nem feltétlenül igaz, hiszen így nem lesz hely a kezünknek a víz alá tartani. Máskor viszont az a probléma, hogy a víz össze-vissza fröcsköl. Ezekre a helyzetekre kínálnak megoldást azok a csaptelepek, melyeknek a perlátora állítható, így mi magunk tudjuk “finomhangolni” a csaptelepet.

 

 

 

 

wcmeretek

WC méretek

És még valami, amit sokan nem is gondolnának. A WC-k sem csak szabványméretben kaphatóak. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan típusok, amit rövidebbek a normál méretű WC-nél. Amennyiben tehát kompakt méretű wc-t választunk, ami néhány cm-el kisebb, értékes helyhez juthatunk és növelhetjük a mini fürdőszobában a teret. Fontos szempont lehet, ha pl. falba süllyesztett WC tartály választunk, így az ott elvesztett értékes cm-ket a wc méretén visszakaphatjuk.

 

 

 

 

 

További praktikumok itt olvashatóak!

Ha átgondolt, tervezett és praktikus fürdőszobát szeretne akkor forduljon hozzám bizalommal! A hatékony tervezéshez vegye fel velünk a kapcsolatot velünk!

Egy hét múlva újra jelentkezik a SzaniSzerda, melyhez jó olvasást kívánok és ne feledjük a fürdőszoba nem mellékhelyiség, hiszen itt kezdjük és fejezzük be a napunkat!