Ergonómia a fürdőszobában SzaniSzerda #4

2015-10-28

Szeretne saját fürdőszobájában kényelmesen mozogni? Ergonómia a fürdőszobában!

Ezt maximálisan meg lehet érteni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fürdőszoba az a helyiség ahol kezdjük és zárjuk a napot. A reggeli készülődésben előfordulhat, hogy még a legkisebb fürdőszobát is egyszerre többen használjuk, de ha egymagunk vagyunk, akkor is fontos, hogy elférjünk kényelmesen,és ne menjünk neki a szanitereknek.

Felmerülhet a kérdés, hogy van-e általános szabály arra, hogy mennyi hely legyen a szaniterek között? Igen.

Ahhoz, hogy jól eső érzéssel lépjünk be fontos, hogy ne legyen túlzsúfolva a fürdőszobánk.  A titok, hogy mindennek meg kell lennie a saját, jól átgondolt helyének. Minden szaniter elhelyezésére saját szabály érvényes, hiszen mindegyiknek más a helyszükséglete. A fenti táblázat azt mutatja, hogy mekkora legyen a termékek közötti távolság a fürdőszobában. (A számok cm-ben vannak megadva.)

szaniter_helyigeny

Helyigénye az egyes szanitereknek.

 

Ez a táblázat pedig azt mutatja, hogy mekkora helyre van szükségünk  az egyes szaniterek előtt, hogy kényelmesen tudjuk használni őket. A szürkével jelzett területet kell szabadon hagynunk, hogy odaférjünk a mosdóhoz vagy kényelmesen tudjunk belépni a kádba.

A táblázat kattintásra nő!

Kép forrása: Kolo

 

 

Egy hét múlva újra jelentkezik a SzaniSzerda, melyhez jó olvasást kívánok és ne feledjük a fürdőszoba nem mellékhelyiség, hiszen itt kezdjük és fejezzük be a napunkat!